Momenty 2. ligy: Foltýn končí u Bobrů, Řisuty posílil loňský lídr

Michael Foltýn | Foto: hcvm.cz

19. ledna 15:00

Tereza Žáková

Dominik Řepík se po zranění znovu objevil v sestavě Benátek, naopak Valašskému Meziříčí už v letošní sezoně nepomůže obránce Michael Foltýn. Tolik potřebný impulz si Řisuty slibují od návratu Ondřeje Sýkory a posily formou střídavých startů hlásí i Kralupy nad Vltavou s Pískem.

Události kola

Foltýn opouští Bobry
Valašské Meziříčí se po zbytek sezony bude muset obejít bez obránce Michaela Foltýna. Ten letos za Bobry v sedmnácti utkání jednou skóroval a dvakrát na gól přihrával. Další starty a body by ale po vzájemné dohodě měl sbírat už v jiném druholigovém týmu. Otázkou však zůstává v jakém. Valašské Meziříčí to ve svém facebookovém prohlášení neprozradilo.

Produktivní posila pro Řisuty
K posledním Řisutům zamířil na hostování Ondřej Sýkora, který letos v dresu Děčína posbíral za 24 utkání sedmnáct kanadských bodů (7+10). Osmadvacetiletý útočník se k buldokům přemístil na vlastní žádost kvůli změně pracovních podmínek v civilním zaměstnání. Za středočeský klub Sýkora nastupoval už v minulosti, loni byl dokonce s dvaceti brankami a 23 nahrávkami druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Bodoval i ve svém prvním utkání po návratu, jeho asistence ale k výhře nestačila.

Ondřej Sýkora

Ondřej Sýkora | Foto: hcdecin.cz

Sajdl pomůže nováčkovi
Premiéru v kralupské brance si ve středečním prvním kole nadstavby odbyl kolínský Tomáš Sajdl, který má k druholigovému nováčkovi nově vyřízeny střídavé starty. A debut to pro Sajdla byl speciální. Soupeřem Kralup nad Vltavou totiž byly Benátky nad Jizerou, v jejichž dresu v uplynulé sezoně kolínský brankář odchytal šest utkání. Tři vstřelené branky bývalého týmu mu vítěznou premiéru překazily.

Výpomoc pro Krále
Formou střídavých startů posílil svůj kádr také Písek, za který ve středu poprvé naskočil českobudějovický junior Filip Petrásek. Pro devatenáctiletého útočníka šlo teprve o druhý zápas mezi dospělými. Ten první odehrál loni za Hronov.  

Řepík je zpět, Košťál taky
Dominik Řepík odehrál svůj poslední zápas za Benátky 28. října v Táboře. Právě tam si přivodil zlomeninu člunkové kosti, která ho na dlouhou dobu vyřadila ze hry. Nyní je téměř po třech měsících zpět, stejně tak havlíčkobrodský David Košťál, který byl mimo hru ještě o čtrnáct dní déle.

Ze statistik

Žajdlíkova první nula
Hned na úvod nadstavby zamířil Tábor do neméně ambiciózního Chomutova, kterému kohouti vrátili poslední porážku. Vítězství na ledě vedoucích Pirátů navíc podtrhl první vychytanou nulou Matěj Žajdlík.

Smolova bodová show
Na osmigólovém představení Děčína se podílel hned šesti body (4+2) dvaadvacetiletý útočník Jan Smola. Mladý forvard tak za poslední dvě utkání zaznamenal rovnou devět bodů. Celkem si v letošní sezoně připsal už šestnáct branek a třináct asistencí a je nejproduktivnějším hráčem kategorie U24.

Jan Smola

Jan Smola | Foto: hcdecin.cz

Rudovský s Klozem táhnou Slovan
Oba mají mnoholeté prvoligové zkušenosti a pro třetí nejvyšší českou soutěž jsou nadstandardními hráči. Jan RudovskýJanem Klozem bodově táhnou ústecký Slovan. První jmenovaný má na svém kontě 36 bodů a druhý 34.

AZet je produktivní i v oslabení
Havířov vede Východní skupinu o sedmnáct bodů a o jeho suverénní jízdě svědčí i skóre. Zatímco soupeř se proti Havířovu prosadil jen 65krát, hráči Azetu vstřelili už 186 branek, z toho pět ve vlastním oslabení.  

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz