Příbram si posedmé v řadě podmanila extraligu žen! Kladno končí třetí

Foto: Karel Švec, Český hokej

Už 51 zápasů v řadě neprohrála. Příbram nedala Karviné ani ve finále šanci a posedmé v řadě ovládla tuzemskou nejvyšší ligu žen. V souboji o bronzové příčky dominovaly kladenské hokejistky, které dvakrát výrazně přehrály Litvínov. Ten ale do baráže nepoputuje.

Příbram vládne dál

Sedm let nikoho nepustily na pomyslný trůn. Příbramské ženy i letos nenašly přemožitele, v boji o mistra České republiky dvakrát porazily Karvinou.

Úvodní finálové střetnutí po první třetině patřilo hostujícím Slezankám, které si po dvou brankách Patricie Škorpíkové držely jednobrankové vedení. To ale Středočešky v průběhu 43 vteřin ve druhé části úplně smazaly a otočily vývoj utkání na svou stranu. V 50. minutě potvrdila výhru Příbrami Karolína Kosinová trefou na 4:2.

Druhé utkání bylo počtem branek jednoznačnější. Karviná sice na domácím ledě chtěla vyrovnat stav série na 1:1, nicméně Středočešky se znovu ujaly vedení, které postupně navyšovaly. Zlomová část pak přišla v prostřední dvacetiminutovce, kdy si trojice Anežka Čabelová, Adéla Šapovalivová a Viktorie Chladová vzájemně během 150 vteřin připravila tři branky. Příbram nakonec ve druhém zápase zvítězila nad Karvinou 6:0 a slaví zisk sedmého titulu.

Navíc svěřenkyně Romana Kosiny překonaly hranici 50 vyhraných utkání v řadě, po druhém finálovém střetnutí jejich počin čítá 51. Naposledy prohrály 17. února 2019 právě se Sokolem, a to v rámci 18. kola ženské extraligy 1:2 po nájezdech. V téže sezoně také v jednom utkání vůbec nebodovaly, Karviná je 23. září 2018 ve 2. kole porazila 4:1. Od té doby ale Příbram neklopýtla.

Kladno potvrdilo formu

Jestli nějaký tým měl v letošním ročníku ambice na lepší umístění, tak to bylo Kladno. Povedená základní část a lepší vzájemné skóre s Karvinou posunulo Středočešky na druhé místo po základní části. Před finálovou bránou ale přišla stopka, semifinálová série byla za stavu 1:1 kontumována ve prospěch Karviné, Kladno se tak muselo spokojit s bojem o třetí místo.

V něm ale jednoznačně proti Litvínovu potvrdilo roli favorita. V úvodním zápase porazilo Severočešky 19:2, hned osm bodů zaznamenala Dominika Vopravilová (6+2). Litvínov navíc nastoupil do utkání pouze s 10 hráčkami v poli a jednou gólmankou.

Zápas číslo dva už poměrově nebyl zpočátku tak gólově jednostranný, ženy ze severních Čech dokonce dvakrát srovnaly a po úvodní třetině svítil stav 2:2. Pak ale Kladno naskočilo do tempa a domácí hokejistky k ničemu nepustilo. Středočešky tak zvítězily 9:2 a po dvou výhrách v sérii obsadily konečné třetí místo.

Litvínov na vítězství čeká už téměř rok, naposledy porazil v baráži o extraligu Karlovy Vary 6:5. V lize slavil 5. března 2022, když přehrál Kladno 4:2.  

Kdo si zahraje extraligu žen příští rok? 

V letošní sezoně ale poslední extraligový celek nečeká strašák v podobě sestupu. Soutěž se totiž rozšíří o dva nové členy. Vítězové dvou 1. ligy získají licenci a nárok nastoupit v následné sezoně v nejvyšší tuzemské soutěži žen. Pro ročník 2023/2024 tak bude v extralize hned šest družstev. K definitivnímu rozuzlení účastníků dojde po dohrání 18. kola.

Konečné pořadí extraligy žen

1. HC Příbram
2. HC FALCONS SOKOL KARVINÁ
3. HC 2001 Kladno
4. HC Litvínov 

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz