Strhující start baráže! Deset gólů a dva obraty, Jihlavu srazil Kubík

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Kladno vstoupilo do extraligové baráže vítězně, na chomutovském ledě přehrálo Jihlavu 6:4. O triumfu Rytířů rozhodl v 55. minutě během přesilové hry útočník Adam Kubík.

Série mezi těmito dvěma týmy odstartovala symbolicky na den přesně po roce. S tím rozdílem, že Rytíři za sebou tentokrát mají sezonu v extralize...

Do baráže tedy míří jako mírný favorit. Ale pozor, po konci základní části dlouhých čtyřicet dní nehráli soutěžní zápas, tahle skutečnost by zase mohla hrát do karet Jihlavě. 

V průběhu první třetiny však nerozehranost na hráčích Kladna znát nebyla. Domácí byli aktivnější a po gólu svého nejlepšího střelce Adama Kubíka si do šatny odnesli těsný náskok.

Jenže v prostřední části se začaly dít věci...

Dukla nejprve dvakrát vyrovnala a v čase 32:50 dokonce zásluhou kapitána Josefa Skořepy skóre otočila. Že by hosté získali první bod? 

To by pak série mohla nabrat opravdu zajímavý směr. Rytíři se ale vzchopili a dvěma góly strhli vedení opět na svou stranu – jejich obrat dokonal ve 46. minutě obránce Marek Baránek.

Kdo ale čekal, že Jihlava složí zbraně, tak se spletl. Skvělou fazonu z prvoligového play off devět minut před koncem potvrdil svým druhým zásahem Tomáš Havránek.

A začínalo se zase od začátku. 

Dvougólového kanonýra však ve své sestavě našli i Rytíři. Přesilovou hru v jejich podání využil Kubík a zařídil pro svůj tým o něco klidnější spaní před zítřejší odvetou.

Pojistku potom do prázdné klece ještě přidal Nicolas Hlava. Druhý souboj baráže je na programu v pondělí od 18 hodin.

David Čermák (trenér Kladna): „Šli jsme do zápasu s velkým respektem, protože jsme sledovali Jihlavu v play off první ligy a po té dlouhé pauze to nebylo jednoduché. Bohužel se vyplnilo, co jsme nechtěli a na co jsme hráče upozorňovali, že Jihlava hrozí z brejků a nesmíme ztrácet puky. Z toho nám dávali góly, to musíme určitě zlepšit. Ale máme první bod, což je to nejdůležitější.“

Viktor Ujčík (trenér Jihlavy): „Trošku jsme se v první třetině seznamovali s rychlostí extraligy. Bylo vidět, že Kladno je odpočaté a nadržené na zápas. I když bylo znát, že nějakou dobu nehráli, pořád nás mačkali. Hrozně moc nás v důležitých momentech podržel Max. Jako problém vidím přesilovky, které nám už od play off nejdou. Při dobře sehrané přesilovce jsme mohli odskočit ze 3:2 na 4:2, místo toho bylo vyrovnáno. Na to se musíme zaměřit. Na straně soupeře je každopádně obrovská kvalita. Byli rychlejší a živější, my se i tak dokázali do zápasu vrátit, ale pak přišla další chyba se špatným střídáním a dali jsme jim šanci zase odskočit. Pak už to bylo vabank. Kladno vyhrálo zaslouženě.“

RYTÍŘI KLADNO – HC DUKLA JIHLAVA 6:4 (1:0, 2:3, 3:1)

Branky a nahrávky: 6. A. Kubík (Plekanec, Hlava), 30. Hlava (A. Kubík), 40. Filip (Babka), 46. Baránek (M. Indrák), 55. A. Kubík (Dotchin, Jágr), 58. Hlava (Plekanec, Dotchin) – 27. T. Havránek (Kachyňa, Dundáček), 31. Helt (Kachyňa), 33. Skořepa (T. Havránek), 51. T. Havránek (Bilčík, Dundáček).
Rozhodčí: Kika, Sýkora – Gebauer, Hlavatý.
Vyloučení: 3:3.
Využití: 2:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 39:25.
Diváci: 4 500.
Stav série: 1:0.
Rytíři Kladno: Bow – Dotchin, Arzamascev, K. Wood, Ticháček, Baránek, Kehar – Hlava, Plekanec, A. Kubík – Melka, Zikmund, Pytlík – M. Beran, M. Indrák, Jágr – Machala, Filip, Babka – Kuťák. Trenéři: Čermák, Kregl, Burger a Paul.
HC Dukla Jihlava: Žukov – Bilčík, L. Mareš, Kachyňa, Dundáček, Kowalczyk, Eliáš, Valenta – Čachotský, Skořepa, T. Havránek – T. Harkabus, M. Zadražil, Helt – F. Seman, Menšík, Vítězslav Brož – Cachnín, M. Juda, P. Čermák. Trenéři: Ujčík a Nekvasil.

Další program baráže o Tipsport extraligu

Pondělí 18. dubna – 2. zápas:
18:00 Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava

Čtvrtek 21. dubna – 3. zápas:
17:30 HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno

Pátek 22. dubna – 4. zápas:
17:30 HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno

Pondělí 25. dubna – případný 5. zápas:
18:00 Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava

Středa 27. dubna – případný 6. zápas:
17:30 HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno

Pátek 29. dubna – případný 7. zápas:
18:00 Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz